Bouw – en onderhoud je eigen site.

Welke ondernemer wil dat nou niet?

Als iemand zegt ‘ik bouw websites’, dan klinkt dat heel ingewikkeld. Je denkt direct aan allerlei moeilijke termen en codetaal, waarbij je ook nog een enorme computerkennis nodig hebt. Dat is verleden tijd. Tegenwoordig kan iedereen een website bouwen. Je moet het alleen willen leren. Compres biedt een praktijkcursus website bouwen aan. Binnen een maand kun jij zelf in de basis een professionele website bouwen die niet onder doet voor andere of zelfs concurrerende websites.

 

Voor wie?

Als je een computer kunt aanzetten en basiskennis hebt over tekstverwerken en e-mail, is dat al voldoende. Hoe je een website bouwt, dat leer je bij ons.  Iedereen kan de praktijkcursus volgen. Of je nu een website wilt maken voor jouw hobbyactiviteiten, voor jouw vereniging of om een eigen bedrijf mooi te kunnen presenteren. Deze praktijkcursus is voor iedereen met basiscomputerkennis.

 

Werkwijze

De praktijkcursus website bouwen is opgedeeld in 4 lessen, waarbij je elke week in een dagdeel een les volgt. Binnen deze 4 lessen leer je alle basisprincipes om een website te bouwen met een goede fundering. Je bouwt dus jouw eigen professionele website binnen één maand, waarna je jouw website eventueel stap-voor-stap verder kunt uitbreiden. De lessen worden gegeven in groepsverband. Zo krijgt iedere cursist voldoende ondersteuning. Daarnaast leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen en kun je gedachtes en ideeën uitwisselen. Hierdoor krijg je weer nieuwe inzichten die je kunt toepassen in de praktijk.

 

Wat leer je tijdens deze praktijkcursus?

Compres biedt twee soorten praktijkcursussen aan:

  • Basis
  • Basis Plus

Wij geven hier geen opsomming van leerpunten die voor ons vanzelfsprekend zijn. Hoe je bijvoorbeeld een nieuwe pagina toevoegt, een nieuw bericht maakt of een foto upload passeert allemaal de revue tijdens de praktijkcursus. Zoals gezegd vinden wij dat dit vanzelfsprekend in een praktijkcursus website bouwen moet zitten, zonder het expliciet te benoemen. Wij zien dit soort leerpunten als vanzelfsprekend.

Naast de praktische technische basis handelingen leer je meer, zoals:

  • Ontwerpen van de fundering, de structuur, van jouw website
  • Het onderhouden van een website
  • Gebruik van plug-ins
  • Back-uppen van je site
  • ETC ETC

Hoe mooi, hoe gaaf is het als je straks kunt zeggen dat je een website kunt bouwen? Niet alleen geschikt voor een PC, maar tevens ook voor een tablet of smartphone. Vervolgens laat je trots jouw eigen website zien op jouw telefoon.
Dat je websites kunt bouwen staat trouwens ook erg goed op jouw CV. Wie weet welke deuren er voor jou opengaan als mensen weten dat jij zelf een professionele website kunt bouwen.

Voordelen

 

Compact en relevant

Compres gelooft in een compacte praktijkcursus waarbij je alleen de relevante technieken leert. Wij geven jouw onze kennis, waardoor jij zelfstandig jouw eigen website kunt bouwen. Geen ingewikkelde materie, gewoon een duidelijke uitleg in klare taal. Met een website heb je oneindig veel mogelijkheden. Wij leren jou de kern van het bouwen van een website. Overige mogelijkheden kun je altijd nog toepassen. Juist de kern is belangrijk. Het is de fundering van jouw website.

Zelf de touwtjes in handen

Wij geven jou de handvatten, maar jij bepaalt hoe jouw website gaat uitzien. Daarbij kun je ook nog eens jouw eigen website onderhouden. Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van derden die voor jou een website maken en telkens aanpassingen moeten uitvoeren. Alles is in eigen beheer. Dat geeft rust, ruimte en een enorme vrijheid. Na de afronding van de praktijkcursus website bouwen kun ook jij met trots op een feestje of bijeenkomst zeggen: ‘ik kan zelf een website bouwen’.

Leren in groepsverband

Je leert de vaardigheden in een klein groepsverband. Je leert namelijk niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Je leert van elkaar en kunt andere cursisten ook helpen bij het bouwen van hun website. Je timmert niet alleen aan een website, maar ook aan een nieuw netwerk. Een groep is een broeinest vol ideeën. Je krijgt nieuwe inzichten, waardoor je wellicht op een andere manier naar jouw eigen website gaat kijken. Zo kun je een goede fundering leggen voor het bouwen van jouw website.

Goede prijs

Compres vindt dat een goede praktijkcursus niet duur hoeft te zijn. Ons doel is om mensen te leren hoe ze eenvoudig zelf een professionele website kunnen bouwen. Zo beleef jij veel plezier aan het bouwen en onderhouden van jouw website. Jouw plezier doet ons weer goed. Wij bieden daarnaast ook de mogelijkheid om jouw website tegen een zeer aantrekkelijke prijs bij ons te hosten.

 

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt is een eigen laptop met ruimte op de harde schijf. De laptop moet ook voorzien zijn van WiFi-ondersteuning, want internet is noodzakelijk. Het maakt verder niet uit of je een Apple of een Windows laptop hebt.
Wij vinden het uiteraard wel belangrijk dat je met een portie goede zin de praktijkcursus gaat volgen ;).

 

Aanmelden!

Meld je direct aan via het aanmeldingsformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op. Voor meer informatie kun je ook bellen met Jeroen Kaasenbrood (Compres): 06 41 62 13 07.

2 Cursus pakketten

Het "Basis" en het "Basis PLUS" pakket

We bieden 2 cursus pakketten, EEN BASIS cursus en EEN BASIS PLUS cursus.

De cursus is hetzelfde, echter het pakket verschilt aanzienlijk.
De Basis cursus is uitstekend geschikt voor personen die willen weten HOE een site gebouwd – en onderhouden moet worden met WordPress in combinatie met Divi.

Het Basis PLUS pakket is speciaal samengesteld voor ondernemers of personen die op het eind van de cursus een eigen basissite klaar willen hebben om vervolgens zelf verder uit te bouwen. De begeleiding buiten de cursusuren is veel daarmee intensiever.

Lees meer

2 Cursus pakketten

Het "Basis" en het "Basis PLUS" pakket

We bieden 2 cursus pakketten, EEN BASIS cursus en EEN BASIS PLUS cursus.

De cursus is hetzelfde, echter het pakket verschilt aanzienlijk.
De Basis cursus is uitstekend geschikt voor personen die willen weten HOE een site gebouwd – en onderhouden moet worden met WordPress in combinatie met Divi.

Het Basis PLUS pakket is speciaal samengesteld voor ondernemers of personen die op het eind van de cursus een eigen basissite klaar willen hebben om vervolgens zelf verder uit te bouwen. De begeleiding buiten de cursusuren is veel daarmee intensiever.

Lees meer

Kantooradres

Compres Media System
Veulenerbank 85
6213 JS Maastricht
0641621307

compres@mediacity.nl
www.compresmaastricht.nl

Cursusadres

Best Western Hotel Slenaken
Heijenratherweg 4
6276 PC Slenaken
hotelslenaken.com